Medicare taip pat apima tik garso nuotolinės sveikatos paslaugas pagal įstatymą

Medicare taip pat apima tik garso nuotolinės sveikatos paslaugas pagal įstatymą

Pirmą kartą prezidentui COVID-19 testas buvo teigiamas liepos 21 d. Po šešių dienų jo testas buvo neigiamas; tačiau liepos 30 d. jo testas vėl buvo teigiamas.

Pusė tinkamų gavo revakcinaciją

CDC duomenys rodo, kad 78,8% visų JAV gyventojų gavo bent vieną vakcinos dozę. Apie 67% visų gyventojų buvo visiškai paskiepyti, beveik pusė jų gavo revakcinaciją. Tačiau tik trečdalis 50 metų ir vyresnių žmonių gavo antrąją revakcinaciją.

Vienas iš aštuonių suserga ilgai COVID-19

Groningeno universiteto vadovaujamas naujas tyrimas, paskelbtas recenzuojamame žurnale Lancet, parodė, kad vienam iš aštuonių COVID-19 pacientų pasireiškia ilgai trunkantys COVID-19 simptomai.

Tarp šių simptomų yra krūtinės skausmas, pasunkėjęs kvėpavimas, skausmas kvėpuojant, raumenų skausmai, skonio ar kvapo praradimas, galūnių dilgčiojimas, gumbas gerklėje, karščio ir šalčio pojūtis pakaitomis, apsunkusios rankos ar kojos ir bendras nuovargis.

Vėžys yra pagrindinė mirties priežastis. Visame pasaulyje kasmet nuo vėžio miršta beveik 10 mln . Tai beveik 1 iš 6 mirčių, susijusių su šia liga.

Žmonės, pasveikę nuo vėžio, dažnai susiduria su ilga ir sunkia kelione į sveikatą. Gydymas dažnai yra brangus ir daug laiko reikalaujantis, o šalutinis poveikis ir finansinės pasekmės gali būti varginančios. Be to, daugelis naujai diagnozuotų vėžiu sergančių pacientų susiduria su kliūtimis, susijusiomis su priežiūra, pvz., prieigos prie specialistų stoka, ribotomis transportavimo galimybėmis ir ilgu laukimo laiku.

Telemedicina, dar vadinama nuotoline sveikata, yra technologijomis pagrįstas sprendimas, galintis pašalinti kai kurias iš šių kliūčių ir pagerinti vėžiu sergančių pacientų prieigą prie priežiūros.

Kas yra telemedicina?

Telemedicina – tai telekomunikacijų ir informacinių technologijų naudojimo praktika teikiant medicininę priežiūrą per atstumą. Jis gali būti naudojamas viskam, nuo konsultacijos ir diagnostikos iki nuotolinio stebėjimo ir tolesnio gydymo.

Keitimasis telemedicinos informacija gali būti sinchroniškas ir realiu laiku, paprastai per virtualų tyrimą arba apsilankymą. Arba jis gali būti asinchroninis, kai pacientas ir gydytojas keičiasi informacija, kurią gali peržiūrėti bet kuriai šaliai patogu.

Tai revoliucinis požiūris į sveikatos priežiūrą. Jis gali pagerinti vėžiu sergančių pacientų rezultatus ir gyvenimo kokybę, nes padidina galimybes gauti priežiūrą, ypač tiems, kurie gyvena kaimo vietovėse arba nepakankamai aptarnaujamose vietovėse.

Kaip telemedicina gali padėti vėžiu sergantiems pacientams?

Telemedicina gali padėti vėžiu sergantiems pacientams keliais būdais:

  • Konsultacijos su specialistais: Telemedicina gali sujungti vėžiu sergančius pacientus su specialistais, naudodama vaizdo konferencijas realiu laiku. Pacientai gali gauti antrą nuomonę ir gauti ekspertų pagalbą nekeliaudami didelių atstumų ar nedirbdami. Prieiga prie specialistų ypač svarbi pacientams, sergantiems retais ar sunkiai gydomais vėžiu.
  • Tolesnė priežiūra: Vėžiu sergantiems pacientams paprastai reikia dažnai lankytis, kad būtų galima stebėti jų progresą ir šalutinį gydymo poveikį. Nuotolinė medicina gali padėti pacientams lengviau tęsti savo priežiūrą, nes nebereikia konsultuotis asmeniškai.
  • Švietimas ir parama: vėžio diagnozės gavimas gali būti didžiulis. Telemedicina gali suteikti pacientams mokomosios medžiagos, kuri padėtų jiems geriau suprasti savo būklę ir priimti pagrįstus sprendimus dėl priežiūros. Taip pat yra internetinių paramos grupių, padedančių žmonėms susidoroti su psichologiniu vėžio poveikiu.
  • Sauga: Vėžiu sergančių žmonių imunitetas dažnai yra susilpnėjęs ir labiau pažeidžiami infekcijų, kurios gali būti pavojingos ar net mirtinos. Nuotolinė medicina padeda sumažinti susirgimų riziką, nes leidžia pacientams gauti priežiūrą patogiai ir saugiai savo namuose.

Dėl nešiojamų technologijų, tokių kaip išmanieji laikrodžiai, telemedicina taip pat gali palaikyti nuotolinį pacientų stebėjimą.

Kaip veikia nuotolinis stebėjimas?

Žmonės gali naudoti nešiojamus prietaisus savo sveikatos duomenims ir gyvybiniams požymiams sekti. Tada duomenys gali būti perduodami gydytojui realiu laiku. Tai leidžia gydytojams stebėti pacientų progresą ir anksti nustatyti galimas problemas. Kuo anksčiau galima imtis intervencijų, tuo geresni rezultatai.

Neseniai 52 bendruomenės vėžio klinikose atliktame tyrime , kuriame dalyvavo 1 191 progresavusiu vėžiu sergantis asmuo, buvo tiriamas nuotolinio stebėjimo veiksmingumas. Dalyviai buvo reguliariai prižiūrimi arba pateikė išsamią informaciją apie savo simptomus naudodamiesi kassavaitine elektronine apklausa.

Nuotolinio stebėjimo grupė turėjo maždaug 16% geresnę simptomų kontrolę ir maždaug 35% geresnę fizinę funkciją nei tie, kurie buvo vertinami rečiau per asmeninius susitikimus. Jie taip pat patyrė 41% geresnę bendrą su sveikata susijusią gyvenimo kokybę.

Rezultatai rodo, kad elektroninės sistemos, palaikančios pacientų praneštų rezultatų (PRO) apklausas, gali padėti gydytojams anksti įsikišti ir taip pagerinti rezultatus.

Dabar mokslininkai siekia rasti geriausius modelius, skirtus plačiam įgyvendinimui, ir metodus, kaip nuotolinį stebėjimą padaryti veiksmingesnį medicinos praktikoje.

Kokie yra telemedicinos iššūkiai?

Nors telemedicina siūlo daug galimų privalumų, yra keletas iššūkių, įskaitant:

  • Infrastruktūra: Telemedicinai reikalingas patikimas interneto ryšys ir prieiga prie brangių įrenginių, pvz., nešiojamųjų kompiuterių, išmaniųjų telefonų ar planšetinių kompiuterių. Nors miestų ir priemiesčių žmonės paprastai turi geresnę prieigą prie šių technologijų, kaimo vietovių gyventojai dažnai to neturi.
  • Teikėjų mokymas: profesionalai, teikiantys priežiūrą per telemediciną, turi būti apmokyti naudotis telekomunikacijomis ir informacinėmis technologijomis.
  • Saugumas ir privatumas: sveikatos duomenų perdavimas kelia susirūpinimą dėl saugumo ir pacientų privatumo. Reikia imtis griežtų priemonių pacientų duomenims apsaugoti.
  • Kompensavimas: kai kurios draudimo bendrovės nekompensuoja telemedicinos paslaugų, todėl pacientams sunku jomis naudotis. Tačiau tai pradeda keistis.

Ar „Medicare“ apima telemediciną?

Taip, Medicare šiuo metu apima nuotolinės sveikatos paslaugas. Žmonės, turintys Original Medicare B dalį ir Medicare Advantage planus, gali būti tinkami.

COVID-19 pandemija sparčiai išaugo tiek privačiai apdraustų asmenų, tiek „Medicare“ naudos gavėjų tarpe. Tik 0,3 % tradicinių Medicare naudos gavėjų naudojosi telesveikata prieš pandemiją. Tačiau 2019–2020 m. šis skaičius išaugo 63 kartus.

Iki COVID-19 Medicare nuotolinės sveikatos aprėptis buvo šiek tiek apribota. Tačiau dabar, pagal galiojančius įstatymus, Medicare be apribojimų apima daugybę nuotolinės sveikatos paslaugų. Deja, tokio lygio aprėptis galima tik laikinai.

2022 m. kovo 15 d. buvo pasirašytas Konsoliduotų asignavimų įstatymas , 1,5 trilijono JAV dolerių išlaidų įstatymo projektas. Pagal įstatymą Medicare pacientams suteikiama telesveikata 151 dieną po oficialaus federalinės visuomenės sveikatos ekstremaliosios situacijos (PHE) pabaigos.

Bideno administracija paskutinį kartą atnaujino PHE 2022 m. balandžio mėn . Tačiau jie pareiškė, kad bus pranešta prieš 60 dienų iki PHE galiojimo pabaigos.

Įstatymu išplečiamos kelios pandemijos metu nustatytos laikinosios nuotolinės sveikatos išimtys, įskaitant išimtis, panaikinančias geografinius reikalavimus ir išplečiant nuotolinės sveikatos paslaugų svetaines.

Šios išimtys leidžia Medicare naudos gavėjams gauti nuotolinės sveikatos paslaugas iš bet kurios vietos, įskaitant savo namus. Jie taip pat išplėtė medicinos specialistų, kuriems leidžiama teikti paslaugas, sąrašą, įskaitant kineziterapeutus, ergoterapeutus, kalbos patologus ir audiologus.

Medicare taip pat apima tik garso nuotolinės sveikatos paslaugas pagal įstatymą.

Teisės aktuose taip pat reikalaujama, kad speciali komisija analizuotų telemedicinos naudojimą ir išlaidas pagal Medicare programą. Šie duomenys greičiausiai padės ateityje priimti sprendimus dėl telemedicinos vaidmens Medicare.

Telesveikatos suinteresuotosios šalys ir advokatai tikisi, kad šios nuotolinės sveikatos lankstumo priemonės taps nuolatinės ir bus greitai įtrauktos į įstatymus, nepaisant pandemijos pandemijos statuso.

Ar nuotolinė sveikata yra vėžio priežiūros ateitis?

Telemedicina ir galimybė virtualiai konsultuotis su sveikatos priežiūros paslaugų teikėjais keičia pacientų vėžio gydymo patirtį. Nors nuotolinė sveikata negali visiškai pakeisti asmeninės priežiūros, ji suteikia daug privalumų ir gali pagerinti pacientų patirtį bei priežiūros rezultatus.

Intrauterinis prietaisas (IUD) yra veiksmingas ilgalaikio veikimo ir grįžtamasis kontracepcijos metodas, nereikalaujantis paciento sutikimo.

Pagrindiniai pasiėmimai:

  • Intrauteriniai prietaisai yra ilgai veikiantys grįžtamieji kontracepcijos metodai, kurių sėkmės rodikliai yra labai dideli.
  • IUD sukelia vietinį uždegimą gimdos ertmėje ir sukuria nepalankią aplinką nėštumo vystymuisi.
  • Vario turinčios spiralės yra viena dažniausiai naudojamų kontracepcijos priemonių, kurios galioja dešimt metų.
  • Levonorgestrelio turinčių IUD hormonų kiekis leidžia juos naudoti gydant nenormalų kraujavimą iš gimdos.
  • Nereikėtų pamiršti, kad nepaisant labai didelio sėkmės rodiklio, spiralės neužtikrina 100% kontracepcijos, o nėštumas galimas naudojant nepasibaigusį prietaisą.
  • Nėštumas su esamomis IUD turėtų būti vertinamas individualiai, o sėkmingas nėštumas gali būti pasiektas be prietaiso pašalinimo.

IUD įdedama į endometriumo ertmę ir sukuria nepalankią aplinką implantacijai. Nėštumo prevencija naudojant metodą yra daugiau nei 99%.

IUD istorija

IUD idėja įterpti akmenuką į kupranugario gimdą egzistavo iki XX a. Tačiau tikriausiai dėl ribotų žinių apie antiseptiką, didelio perinatalinio mirtingumo ir religinių apribojimų jis nebuvo taikomas žmonėms iki 1900-ųjų pradžios.

Pirmoji paskelbta informacija apie IUD datuojama 1909 metais Vokietijoje, kai daktaras Richardas Richteris į žmogaus gimdą įsmeigė žiedą iš šilkaverpių žarnų. Vėliau šilkaverpių žarnyną pakeitė suvynioti metaliniai žiedai, sudaryti iš vario, nikelio arba cinko, kurie literatūroje vadinami Gräfenbergo žiedu.

1950–1960 metais JAV buvo išbandytos kelios modifikuotos IUD versijos, įskaitant polietileninius vamzdelius, o 1968 m. Maisto ir vaistų administracija patvirtino šį metodą naudoti žmonėms. Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite https://active-keto-gummies-official.top/

Contents